babka z bananami
DOM

Babka z bananami

Uwielbiam piec i przeważnie robię to 5 minut przed kawą. Wypieki są robione spontanicznie z tego co akurat mam w szufladzie i lodówce.

Tym razem przedstawiam i polecam babkę z bananami.

babka z bananami

Przepis :

4 szt jajek

1/2 szklanki mąki owsianej, lub tortowej

1 1/2 szklanki mąki pszennej

1/2 szklanki oleju

1/2 szklanki soku lub oranżady

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 szklanki cukru trzcinowego ( jeżeli lubisz słodkie  babki do 3/4 szklanki )

2 całe banany

2 czubate łyżeczki ciemnego kakao

Mikser też się przyda 🙂

Pieczemy w piekarniku termoobieg 165 stopni lub góra dól 170 stopni przez 45 minut.

Patyczkiem sprawdzamy czy babka jest upieczona \.

Życzę smacznego  i daj znać czy babka Ci smakowała.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *