
Babka z bananami
Uwielbiam piec i przeważnie robię to 5 minut przed kawą. Wypieki są robione spontanicznie z tego co akurat mam w szufladzie i lodówce.
Tym razem przedstawiam i polecam babkę z bananami.
Przepis :
4 szt jajek
1/2 szklanki mąki owsianej, lub tortowej
1 1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki soku lub oranżady
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru trzcinowego ( jeżeli lubisz słodkie babki do 3/4 szklanki )
2 całe banany
2 czubate łyżeczki ciemnego kakao
Mikser też się przyda 🙂
Pieczemy w piekarniku termoobieg 165 stopni lub góra dól 170 stopni przez 45 minut.
Patyczkiem sprawdzamy czy babka jest upieczona \.
Życzę smacznego i daj znać czy babka Ci smakowała.

